Ga naar de inhoud

Energietransitie Applicatie voor Huishoudens

Momenteel is klimaatverandering een van de grootste bedreigingen voor het voortbestaan van alle levende wezens op aarde. Zo staan veel soorten momenteel onder grote druk en zelfs op het randje van uitsterven. De manier waarop mensen met de aarde omgaan is hier grotendeels de oorzaak van, aangezien de mens niet zorgvuldig omgaat met alle zegeningen en kansen geboden door Allah. Daarentegen put de mens de aarde uit en overstijgen we vaak de grenzen welke voor ons gesteld zijn. De Islam ziet mensen en natuur echter als één, zoals geschreven staat in de Heilige Koran welke geschonken is door de Profeet Muhammed (SAW) voor de gehele aarde, en dus niet enkel de mensheid.

وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ

(Al-Anbiya, 21:107)

“En ik heb u als genade voor de werelden gezonden”

De Islam stelt dat de mensheid de hoeder van de natuur is en in harmonie met de natuur moet leven. Om dit te bereiken moeten we veranderingen aanbrengen in onze huidige manier van leven. De Taibah moskee streeft er daarom naar om verspilling en schadelijk effecten die de moskee op de natuur heeft te beperken. Dit doet de moskee door in te zetten op de energietransitie, waarbij het doel is om de eerste energie neutrale moskee van Nederland te zijn. Dit houdt in dat de moskee haar eigen energie produceert om bijvoorbeeld elektrische apparaten te gebruiken of het gebouw te verwarmen.

 

De Taibah moskee moedigt u aan om te handelen in lijn met wat de Islam ons leert en ook deel te nemen aan de energietransitie door energiebesparende maatregelen in uw huis toe te passen!

De Energietransitie Applicatie voor Huishoudens is ontwikkeld om u op weg te helpen naar een energiezuinige woning. Deze online applicatie leidt u door uw huis en laat de mogelijkheden zien die kunnen worden toegepast om energie te besparen. Energiebesparing brengt ook financiële voordelen, waarmee u bijvoorbeeld goede doelen kunt ondersteunen of donaties kunt doen. Wederom is dit volgens de richtlijnen van Allah, waarbij we worden opgedragen solidair te zijn met onze broeders en zusters.

Laten we eens onderzoeken hoe we energie kunnen besparen, kosten kunnen verlagen en de planeet kunnen helpen! Het begint allemaal bij u thuis!

Scroll naar beneden voor de Energietransitie Applicatie voow Huishoudens
[devvn_ihotspot id="1552"]